Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2019 ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ: ΟΤΑΝ Η ΟΛΙΣΤΙΚΗ Η ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΒΟΤΑΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΟΥΝ ΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΡΕΥΝΑ


Το 2018 εξέπνευσε. Μας κληροδότησε ωστόσο μελέτες, που ανέδειξαν τις σημαντικές επιδράσεις της διατροφής, βοτάνων καθώς και της συνολικής υγείας του σώματος,  στην φυσιολογική σεξουαλική λειτουργία και  σύλληψη μέσα από την αύξηση της ενεργειακής εφεδρείας του σώματος. Στο παρόν άρθρο εκτίθενται συνοπτικά ορισμένες από τις πιο σημαντικές έρευνες που αφορούν την διατροφή και τη σημασία του καλού επιπέδου της συνολικής υγείας του σώματος.  
1. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism online στις 14 Αυγούστου 2018 (Dr. Sunni L. Mumford και συν.) και περιέλαβε  1228 γυναίκες τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα (MUFAs), τα οποία προστατεύουν από καρδιαγγειακές παθήσεις, συνδέονται επίσης με βελτιωμένη γονιμοποίηση. Τα αμύγδαλα, τα φουντούκια, τα καρύδια, τα φιστίκια, τα κουκουνάρια αποτελούν καλές πηγές ΜUFA.
2.  Σύμφωνα με τη μελέτη Life (Audrey J. Gaskins και συν. Ιατρική Σχολή Δημόσιας Υγείας Της Βοστώνης, Harvard T.H. Chan School, Εθνικό Ινστιτούτο Παιδικής Υγείας και Ανθρώπινης Ανάπτυξης, Εθνικό Ινστιτούτο Περιβαλλοντικών Επιστημών Υγείας), η οποία περιέλαβε 501 ζευγάρια, τα ζευγάρια που καταναλώνουν οκτώ ή περισσότερες μερίδες ψαριών ή οστρακοειδών κάθε μήνα είχαν 61% υψηλότερο ποσοστό γονιμότητας από τα ζευγάρια που καταναλώνουν μία ή λιγότερες μερίδες θαλασσινών ανά μήνα. Εάν είστε γυναίκα σε αναπαραγωγική προσπάθεια να καταναλώνετε δώδεκα μερίδες θαλασσινών ψαρικών ανά μήνα ενώ εάν είστε άντρας 14 έως 16 μερίδες θαλασσινών ανά μήνα. Η συνδυασμένη κατανάλωση παρέχει τα μεγαλύτερα οφέλη. Οι γυναίκες ιδιαίτερα πρέπει να προτιμούν ψάρια με χαμηλές συγκεντρώσεις ρύπων και βαρέων μετάλλων. Προτιμήστε θαλασσινά υψηλής ποιότητας και μικρά ψάρια με χαμηλό μέσο όρο ζωής . Η μελέτη δημοσιεύτηκε στις 23/05/2018 στο επιστημονικό περιοδικό The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.
3. Σύμφωνα με μελέτη που έγινε σε Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο (Jessica Griege και συν. , επιστημονικό περιοδικό Human Reproduction 01/06/2018)   η κατανάλωση fast food αυξάνει τον κίνδυνο στειρότητας. Συγκεκριμένα ο κίνδυνος στειρότητας ήταν 8% σε γυναίκες που σπάνια ή ποτέ δεν έτρωγαν fast food. Ο κίνδυνος εκτοξεύονταν στο 16% στις γυναίκες που κατανάλωναν fast food τουλάχιστον τέσσερις φορές την εβδομάδα. Στις γυναίκες με χαμηλή πρόσληψη φρούτων, ο κίνδυνος στειρότητας ήταν 12 τοις εκατό, ενώ ο κίνδυνος μειώνονταν στο  8 τοις εκατό στις γυναίκες με την υψηλότερη κατανάλωση φρούτων.
4. Η κοιλιοκάκη είναι νόσημα που χαρακτηρίζεται από δυσανεξία στην γλουτένη και κακή απορρόφηση ορισμένων συστατικών της τροφής. Πολλές φορές το νόσημα δεν έχει συμπτώματα ή εμφανίζει συμπτωματολογία που μιμείται τη σπαστική κολίτιδα. Σύμφωνα με δανική μελέτη, που χρηματοδοτήθηκε από το Ταμείο Έρευνας για την Υγεία της Κεντρικής Δανίας και το Ίδρυμα Hede Nielsens ( L Grode και συν., επιστημονικό περιοδικό Human Reproduction 15/06/2018) οι γυναίκες με σοβαρή δυσανεξία στην γλουτένη έχουν 12% μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφανίσουν αποβολή και γενικότερα δυσμενή αποτελέσματα κατά την αναπαραγωγική προσπάθεια. Η διατροφική θεραπεία αποκαθιστά τα προβλήματα.
5.Σύμφωνα με έρευνα που μελετούσε προβλήματα ανδρικής υπογονιμότητας οι άντρες που φορούν χαλαρά εσώρουχα έχουν υψηλότερη συγκέντρωση σπέρματος κατά 25% και καλύτερη κινητικότητα σπερματοζωαρίων συγκριτικά με άντρες που φορούν στενά εσώρουχα. Οι συμμετέχοντες στη μελέτη ήταν άντρες που αναζητούσαν θεραπεία στειρότητας στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης (MGH), Βοστώνη, ΜΑ, ΗΠΑ, μεταξύ 2000 και 2017. Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Human Reproduction στις 01/09/2018 (Mínguez-Alarcón L και συν.).

Στο παρόν άρθρο  έχουν σκοπίμως παραληφθεί έρευνες που αφορούν βοτανικά  φάρμακα για να αποφευχθεί η κακή χρήση τους από τους ηλεκτρονικούς αναγνώστες.
Μπορείτε να αντλήσετε πληροφορίες για τις μελέτες στις μηχανές αναζήτησης https://www.ncbi.nlm.nih.gov/   στο https://ovidsp.ovid.com/  και στο https://www.scopus.com και στα τεύχη των επιστημονικών περιοδικών όπου δημοσιεύτηκαν.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε όλες τις συνδεόμενες ιστοσελίδες εναλλακτικής ιατρικής του ιατρείου http://herbsiatreioamoschovaki.blogspot.gr/ και http://alternativemedicinehellenicblog.blogspot.gr/ και http://votanikienallaktikiatriki.blogspot.gr/







Το ηλεκτρονικό site του ιατρείου είναι http://iatreioamoschovaki.gr



Δρ. Αναστασία Μοσχοβάκη







Ιατρός Ειδική Παθολόγος







Φραγκοπούλου 10, Κηφισιά







24ωρη γραμματεία νοσοκομειακά περιστατικά:2106252770







E mail: amoschovaki@yahoo.gr.



Ιστοσελίδες ενημέρωσης του ιατρείου για θέματα Παθολογίας:



https://www.facebook.com/pages/Αναστασία-Μοσχοβάκη-Ιατρός-Ειδική-Παθολόγος Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ FACEBOOK







http://twitter.com/amoschovaki H ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ TWITTER







http://anastasiamoschovaki1.blogspot.com  ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ







http://xroniakoposi.blogspot.com ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΠΩΣΗ







http://organicsexualdysfunction.blogspot.com  ΣΤΥΤΙΚΗ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ/ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑΣ







http://frequentmedicaldisorders.blogspot.com FREQUENT MEDICAL DISORDERS (αγγλόφωνο)







 http://infectiousdiseaseissues.blogspot.com ΠΥΡΕΤΟΣ – ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ







http://highglucose.blogspot.com ΔΙΑΒΗΤΗΣ







http://systemichypertension.blogspot.com  ΥΨΗΛΗ ΠΙΕΣΗ







http://alternativemedicinehellenicblog.blogspot.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ







http://cholesterolandtriglycerides.blogspot.com  ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ  - ΤΡΙΓΛΥΚΕΡΙΔΙΑ